Iluminat arhitectural pentru Opera din Timişoara

ELBA a realizat unul dintre cele mai spectaculoase proiecte de iluminat arhitectural prin oferirea unei noi înfățișări Operei din Timișoara. Detaliile construcției au fost evidențiate cu ajutorul a peste 400 de proiectoare liniare și spot.

Opera Timisoara, foto Pusha Petrov

Opera Timisoara, foto Pusha Petrov

Iluminatul arhitectural este o modalitate de iluminat special, care îmbină intensitatea luminii și culoarea cu arhitectura și tehnica. Clădirea ce adăpostește Opera și Teatrul Național din Timișoara a fost astfel iluminată în timpul nopții atât pe faţadă, cât şi pe părţile laterale, aşa încât să fie scoasă în evidență frumusețea arhitecturală a edificiului și pe timp de noapte.

Una dintre clădirile simbol ale Timișoarei este acum pusă în valoare și pe timpul nopții.

Pentru realizarea proiectului, au fost utilizate peste 400 de proiectoare liniare si spot – destinate acestui tip de iluminat, în trei nuante de alb –  cald, neutru si rece, cu diferite intensități luminoase și direcții de iluminare. Iluminatul nocturn al Operei Române din Timişoara a fost inaugurat oficial în data de 9 iulie, în prima seară a Festivalului Internațional de Jazz din Timișoara. Lucrarea a fost realizată pro-bono de către ELBA, având o valoare de piață de aproximativ 100.000 Euro.

Iluminat nocturn pentru Opera din Timisoara, foto P Petrov

Iluminat nocturn pentru Opera din Timisoara, foto Pusha Petrov

ELBA SA

Timișoara, Zona Industrială Freidorf, Str. Paul Morand nr. 135, Timiș, România

Telefon +40 356 443 902
E-mail office@elba.ro